Saveti za kupovinu autosedišta za decu


SAVETI ZA KUPOVINU AUTO SEDIŠTA ZA DECU

Kupovina auto sedišta za bebu ili dete je jedna od najznačajnijih kupovina koju ćete obaviti za svoje dete i zato je bitno da se dobro informišete.

  1. Postoji više grupa auto sedišta za bebe i decu u zavisnosti od težine i uzrasta deteta:

  1. Postoje autosedišta za decu koja su prilagođena da spajaju po dve, pa čak i tri starosne grupe. Kupovinom takvog autosedišta za dete možete uštedeti novac.

  2. Savetujemo vam da prilikom kupovine autosedišta za dete razmišljate o sigurnosti deteta, a ne samo o ceni. Cena dobrog autosedišta za dete je zanemarljiva u odnosu na sigurnost vašeg deteta.

  3. Proverite da li vaše vozilo ima Isofix držače i preferirajte autosedišta za decu sa Isofix sistemom povezivanja. Isofix držači su delovi automobila koji se nalaze između sedišta i naslona i na njih se montiraju delovi koji se nalaze na Isofix autosedištima za decu.

  4. Ukoliko kupite uzdignuto autosedište za dete, vaše dete će imati bolji pregled i putovanje će mu biti zanimljivije.

  5. Prvo autosedište za bebu kupite pre rođenja deteta, kada imate dovoljno vremena da odaberete ono odgovarajuće, a i savladate njegovo postavljanje u kolima. Autosedište za bebu je neophodno ukoliko bebu kolima dovozite iz porodilišta.

  6. Savetujemo vam da izbegavate kupovinu polovnih autosedišta za decu. Prilikom kupovine polovnog autosedišta za dete ne znate da li je autosedište učestvovalo u sudaru, a u tom slučaju ono gubi zaštitna svojstva koja bi trebalo da ima.

  7. Kupujte autosedište za predviđeni uzrast deteta, nikako veće da bi dete moglo duže da ga koristi. Samo u odgovarajućim autosedištima pojasi mogu da zaštite dete. Ako je autosedište za dete veliko, zaštitni pojasevi nemaju nikakvu funkciju, a i naslon za glavu je previsok, pa ne može da zaštiti dete.

  8. Postoje razni dodaci za autosedišta za decu koji mogu biti vrlo korisni. U toku leta, kada vozite sa otvorenim prozorima, dete možete zaštiti mrežicom za komarce za autosedište. Takođe, da bi im vožnja bila udobnija, možete kupiti jastuk za autosedište.

    Želimo vam srećnu, sigurnu i udobnu vožnju!

    Pogledajte i modele autosedišta najprodavanijih kod nas:

    Grupa 0+ - do 13 kg – od 9 do 18 meseci



    Grupa I – od 9 do 18 kg – od 9 meseci do 3 godine


    Grupa II – od 15 do 25 kg – od 3 do 6 godina


    Grupa III – od 22 do 36 kg – od 6 do 12 godina

Komentari