5 razloga da se odlučite za kreativnu i edukativnu igračku

5 razloga zbog čega je bolje detetu kupiti kreativnu/edukativnu igračku pre nego brendiranu igračku sa reklame


Igračke sa reklama često su skupe zbog plaćene licence i atraktivnosti koje se u prvi plan nude, ali se kvalitet i dugotrajnost često dovode u pitanje.


Brendirane igračke sa junacima iz crtanih filmova imaju dobru reklamu, efekte i scensko prikazivanje, ali njihova upotreba je skoro po pravilu jednostavna i brzo dosadi deci.

Danas su deca sve više okrenuta modernim igračkama koje same govore i hodaju, ali postavlja se pitanje koliko su takve igračke zaista dobre za naše mališane i koliko utiču na razvoj njihove kreativnosti?


Pri izboru igračke vrlo je važno da igračka ne bude samo po sebi svrha, već da izvuče najbolje iz deteta, što ne znači da Vaše dete ne može imati lepe i zanimljive igračke, naprotiv!


Ako se odlučite za kreativne igračke, sigurno ćete naći nesto što se svidja vašem detetu.

Danas se nudi puno drvenih igračaka koje podstiču maštu deteta. Osim toga, drvene igrčke su sigurne i kvalitetne!


Koje su prednosti edukativnih i kreativnih igračaka?!

1. RAZVIJAJU MAŠTU
Kreativne igračke razvijaju maštu deteta.

Obično ove igračke ne mogu same govoriti i hodati, već ih deca sama moraju pomerati, upotrebiti maštu i doslovno udahnuti život u njih.

Na taj način deci dugo drže pažnju, jer svakodnevno mogu izvoditi različite ludorije sa njima i sve dublje ih uvlače u svet mašte.

2. UČENJE KROZ IGRU
Uz ove igračke, deca mogu učiti.

Igračke svakako utiču na razvoj motoričkih sposobnost deteta. Igračka je osmišljena da uči dete na najzabavniji način, kroz igru.Shvatanje odnosa dela i celine, upoređivanje njihovih veličina, materijala, oblika, boja...

Edukativne igračke pozitivno utiče na mentalni razvoj dece. Dete će na najzabavniji način, samostalno, uočiti razliku između geometrijskih oblika. Deca mogu učiti da prepoznaju različite likove i životinje, razvijati logično razmišljanje i spretnost.

3. BEZBEDNOST I SIGUROST
Edukativne i kreativne igračke su sigurnije za zdravlje mališana.

U sastavu igračaka mogu se nalaziti razne hemikalije sumnjivog porekla, koje mogu lose uticati na zdarvlje deteta. S obzirom na to da deca sve vole stavljati u usta, njihova je izloženost hemikalijama veća nego kada su u pitanju odrasle osobe.
Standardi kvaliteta kod edukativnih igračaka su jasno i precizno definisani i apsolutno ulivaju poverenje svakom roditelju.

4. KVALITET PRE SVEGA
Drvene igračke poznate su po svom kvalitetu.

Edukativne igračke su poznate po svojoj izdržljivosti i kvalitetu. Prenose se sa generacije na generaciju i čini nam se da mogu trajati večno. Mogu se reciklirali, pa tako brinete i za okolinu.

Drvene igračke ne mogu da se polome tako lako kao plastične, na taj način štitite da se vaše dete razočara i bude tužno, jer pozanto nam je kako deca znaju da pate za svojim polomljenim igračkama.
Zvukovi koje proizvode i boje koje se koriste u izradi su pažljivo birani kako bi igra mališanima bila prijatna

5. ODNOS CENE I UPOTREBNE VREDNOSTI
Štedite novac sa kreativnim i edukativnim igračkama...

Edukativnim igračkama ne morate stalno da menjate baterije jer i u modelima u kojima se koriste to nije dominatno tako da baterije po pravilu kod njih uvek duže traju. To definitivno izluđuje roditelje. Mogu biti skuplje u startu ali na duže staze se sigurno više isplate.

Nikada ne izlaze iz mode, mogu se prenositi sa generacije na generaciju i sa sobom nose odredjenu sentimentalnu vrednost.

Slagalice, brojalice...to su sve klasične igračke koje mogu imati i zabavnu i edukativnu ulogu.


Sa sigurnošću tvrdimo da su to igračke koje treba da budu deo odrastanja svakog mališana.
Komentari

Slične teme

6 saveta za savršeno sankanje
6 saveta za savršeno sankanje
Kako nam stiže hladno vreme i zvanična zima odmah nam budi asocijaciju na snega i sportova koje ona sa sobom nosi. Kada padne prvi sneg, jedva čekamo da uživamo u zimskoj čaroliji. Deca se posebno...